Esprit Serisi Panelleri Kullanım Klavuzu
Esprit Serisi Panelleri Kullanım Klavuzu
(728ultra,738+,748+ Modeller için)
SİSTEMİN DEVREYE ALINMASI
Tuş takımının yeşil ışığı (READY) (Bknz Şekil 1 – Açıklama 1) yanıyor olmalıdır. (Bütün zonlar kapalı ise READY ışığı yanar.) Yani bütün kapı pencereler kapalı olmalıdır. Dedektörler ile korunan bölgelerde hareket olmamalıdır. ‘READY’ ışığı yanık durumda iken kullanıcı şifresi girilir. Kullanıcı şifresi doğru girildi ise ‘ARMED’ ışığı yanar ve tuş takımı çıkış süresi için uyarı sesi vermeye başlar. Bu süre içerisinde sistemin kurulu olduğu mekanı terk etmeniz gerekir. Sistem kurulduğunda ‘READY’ Işığı sönecek ve ‘ARMED’ (Şekil 1 – Açıklama 2) Işığı sürekli yanacaktır.
Not: Şifrenizi yanlış veya eksik girmeniz durumunda ‘CLEAR’ temizleme tuşuna basıp tekrar doğru şifrenizi girebilirsiniz.
SİSTEMİN DEVREDEN ÇIKARILMASI
Esprit alarm sistemiyle korunan mekana giriş kapısından girdiğinizde Tuş takımı, sistemi devreden çıkarmanız için size sürekli bir tonda giriş süresi verecektir. Bu süre içinde kullanıcı şifrenizi girip sistemi devreden çıkarmanız gerekir. Giriş süresini aşmanız durumunda sistem Alarm durumuna geçer sistemi alarm durumundan çıkarmak için kullanıcı şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Kullanıcı şifrenizi yanlış girmeniz durumunda ‘CLEAR’ tuşuna basıp tekrar şifrenizi girebilirsiniz.
ALARM HAFIZASI GÖRÜNTÜLEME
Sistem kuruluyken alarm olursa ‘MEM’ (Şekil1 – Açıklama 4) ışığı yanacaktır. Sistemi devreden çıkardıktan sonra ‘MEM’ tuşuna Basarak Hangi zone’ lardan alarm geldiğini görebilirsiniz. Sonrasında ‘CLEAR’ tuşuna basarak ‘MEM’ ışığını söndürüp normal duruma geçebilirsiniz.
HATA GÖRÜNTÜLEME (TRBL)
Sistemde herhangi bir hata oluştuğunda ‘TRBL’ ışığı yanar. (Şekil1 – Açıklama 3) Oluşan hatayı görebilmek için ‘TRBL’ tuşuna bir kere basınız, Tuş takımı üzerinde yanan rakamlar hangi hatanın oluştuğunu gösterir. Oluşabilecek hatalar aşağıda listelenmiştir.
SİSTEMDE OLUŞABİLECEK HATALAR
Tuş (1) Batarya yok veya yetersiz.
Tuş (2-3) AC voltaj yok (Elektrik kesik)
Tuş (4) Siren bağlı değil
Tuş (5) Maksimum siren akımı
Tuş (6) Maksimum aux akımı
Tuş (7) Haberleşme hatası (Merkez istasyona bağlı ise)
Tuş (8) Sistem saati girilmemiş.
ŞİFRE ATAMA VEYA DEĞİŞTİRME İŞLEMİ
(Mevcut şifreleri değiştirme ve yeni şifre verme işlemini sadece master kod yapabilir.)
Mevcut Şifrenizi değiştirmek için yapılacak işlemler:
(ENTER) + Mevcut kullandığınız master şifre + [(0) + (0)] + Yeni şifre + (ENTER) + (CLEAR) yaparak mevcut master kod değiştirilir. (Bundan sonraki master kod sizin yeni girdiğiniz kod olacaktır.)
AÇIKLAMA: (ENTER) + mevcut master kod yazıldıktan sonra (ENTER) ışığı yanıp sönmeye başlayacaktır. Sonrasında sıra numarası (Master kod değişecekse (00) ilave başka şifre verilecekse (01) yazılır. ( 01 den 49 a kadar ilave şifre atayabilirsiniz.) Daha sonra yeni şifre yazılıp (ENTER) sonra (CLEAR) tuşlarına basılır.
ÖRNEK: 3. bir kişiye, şifre verelim;
(ENTER) + Mevcut kullanılan master kod + (03) + 3. kişinin kullanacağı şifre tuşlanır. (4321 gibi) + (ENTER) + (CLEAR) Tuşlarına basarak 3. kişiye bir şifre vermiş olunur. (Mevcut şifreyi değiştirmek içinde aynı işlem gerçekleştirilir.)
ÖNEMLİ NOT: Yeni şifre verilirken tuş takımında 11(STAY) ve 12(AWAY) numaralı tuşlar kullanılmaz. Açıklamalardaki (+) işareti daha sonra anlamına gelir.
BYPASS İŞLEMİ
Sistemi devreye alırken pasif kalmasını istediğiniz bölgeleri devre dışı bırakmayı sağlar.
BYPASS İŞLEMİNİN YAPILMASI
(BYP) tuşuna basın + şifrenizi yazın + bypass yapacağınız bölgelerin numaralarına basarak ışıklarının yandığını görüp (ENTER) basınız.
Bu işlemi yapınca (BYP) tuşunun ışığı yanık durumda olacaktır. Bu BYPASS işleminin yapılmış olduğunu gösterir.
Sistemi kurduğunuzda BYPASS yaptığınız bölgelerdeki dedektörler pasif duruma geçip, Alarma ilk kuruluma mahsuben sebebiyet vermeyecektir.
NOT: BYPASS işlemi sadece bir kurulum için geçerlidir. Sistemi açtığınızda BYPASS işlemi iptal olur.